Allergier

Hvad er allergi?

Allergi er en negativ overreaktion fra immunforsvaret på en eller flere normalt harmløse substanser. Reaktionerne viser sig på hud og slimhinder. Den eller de substanser dit immunforsvar overreagerer på, kaldes allergener.

Allergener kan være pollen, dyrehår, fødevarer, støv, skimmelsvamp, tobaksrøg, kemikalier m.m.

Allergireaktioner er en gammel overlevelsesmekanisme fra urtiden.

Hvis vi oplever noget meget ubehageligt – noget traumatisk, linker hjernen det ubehag vi har i kroppen, sammen med det der kommer ind via. vores sanseceller, hjernen tror det er farligt for os siden vi har det så dårligt, og danner derfor en betinget refleks.

Betinget refleks

En betinget refleks evt. kombineret med sarte slimhinder, betyder at du herefter, vil reagere som ved traumeoplevelsen, når du bliver udsat for de samme allergener / sanseindtryk, altså det der kom ind via sanserne ved traumet – syn, hørelse, lugt, smag og følesansecellerne lige under huden.

De typiske symptomer er følgende:

  • Irriterende røde hævede kløende øjne, der løber i vand
  • Tæt næse, løbenæse, nysen, trykken i bihule
  • Hoste, tilstopppet bihuler, vejrtrækningsbesvær og evt. astma
  • Kløe & irritation i ører, gane, hals, hud, hovedbund, slimhinder, tør hud, nældefeber og eksem
  • Mavesmerter, oppustet mave, diarre, forstoppelse
  • Svimmelhed, hovedpine, kvalme, rastløshed, træthed mm.

Årsager til allergi

Der er to hovedårsager til allergi. Du kan enten have den ene årsag, den anden eller begge. Hvad der er årsag til din allergi, det tester vi os frem til.​

  1. Den ene årsag er et traume, hvor du har været mega meget stresset, og hjernen laver en betinget refleks. Den årsag sidder i hjernen. Læs forskellige eksempler på dette under de forskellige allergier.​
  2. Den anden er sarte slimhinder p.g.a en candida svampeinfektion. Den årsag sidder i tyktarmen. Læs under candida, om hvordan der kan opstå utæt tarm, hvorefter svampespore sprede sig til andre slimhinder og gøre dem sarte.

Fødevare

Nældefeber

Husstøv