Krydsallergi

​​Krydsallergi

Det er kun 1/3 af alle pollenallergiker der udvikler krydsallergi. Har du krydsallergi over for birkepollen, kan du få samme symptomer fra andre pollen typer. Dette fordi deres pollen indeholder nogle stoffer der ligner dem i birk så meget, at hjernen kan tage fejl, det hedder krydsallergi.

På samme måde kan man udvikle krydsallergi overfor bestemte fødevarer, som ved indtag, kan medføre allergi symptomer hele året og ikke kun i pollensæsonen.

Typiske krydsallergi-symptomer overfor fødevarer er kløe og/eller hævede røde læber, kløe i gane og svælg, men symptomerne kan også udvikle sig til hævelser af mund område eller i hele ansigtet, og i sjældne tilfælde nældefeber, astma eller allergisk chok.

​Krydsallergi til birk se nedenunder.

​Symptomer hele året

Krydsallergier kan optræde hele året, og du kan få allergiske symptomer, når man spiser en eller flere af disse fødeemner. Har man udviklet krydsallergier til birk, er det vigtigt for et varigt godt resultat, at du også får behandlet dine krydsallergier. Astma Allergi skriver i en artikel, at ca. 30 % af dem der har pollenallergi udvikler astma. Da astma er en alvorlig sag, ja så siger det sig selv, at det er en rigtig god ide at få behandlet sin allergi, inden den måske udvikler sig til astma.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *